Sezamové krekry s jarní cibulkou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 8 plátků

🍪 Popis

Z jedné dávky uděláte celkem hodně krekrů, ale to vůbec nevadí. S nejrůznějšími dipy či pomazánkami mizí velmi rychle, a i kdyby náhodou zbyly, křupavé vydrží v uzavíratelné nádobě do dalšího večírku!

🍓 Ingredience

  • krupicový 1 ČL
  • 1 PL
  • vločková 1 ČL
  • + 1 lžíce na posypání
  • mouka žitná celozrnná 250 g
  • lépe hruběji namletá + na pomoučnění
  • mouka špaldová hladká 100 g
  • mouka pšeničná hladká 50 g
  • droždí sušené 7 g
  • 2 lžičky
  • 4 PL
  • 8 ks
  • nakrájená najemno

🥘 Postup přípravy

1
V menší misce smíchejte 275 ml vlažné vody, cukr a sezamový . Do velké mísy vsypte 1 lžičku soli, všechny mouky a droždí, přilijte vodu s cukrem a olejem a vypracujte hladké těsto. Zakryjte jej potravinářskou fólií a nechte alespoň 2 hodiny kynout. Těsto trochu vyběhne, ale velké nakynutí neočekávejte.
2
Troubu předehřejte na 220°C. Těsto rozdělte přibližně na 8 stejných dílů a na pracovní ploše pomoučněné žitnou moukou vyválejte osminku těsta do co nejtenčí . Na tvaru nezáleží, důležité je, aby byla opravdu tenká. Posypte sezamovými semínky, jarní cibulkou a solí a ještě párkrát přejeďte válečkem, aby se vše vtisklo do těsta. Těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut, poté pomocí kleští plát těsta otočte a pečte ještě 5 minut. Zopakujte se zbylým těstem a ingrediencemi na posypání.
3
Hotové upečené pláty nechte úplně vychladnout, potom rozlámejte a podávejte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

Energie: 2219 kcal
Bílkoviny: 80 g
Sacharidy: 336 g
Tuky: 55 g
Vláknina: 55 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *