🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 porce
🍪 Popis
Máte rádi recepty, s jejichž přípravou nestrávíte moc času? Pak pro vás máme skvělý a zdravý tip! Tato sladká plněná brambora vás zasytí a přitom je vhodná i při dietě!
🍓 Ingredience
- 1 batát
- 1/4 hrnku zakysané smetany
- 1/2 hrnku sterilovaných červených fazolí
- 1/2 hrnku čerstvých nebo sušených hub
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Batát očistěte, osušte a propíchejte na několika místech vidličkou. Předehřejte troubu na 210 °C.
Krok 2: Vložte batát na plech vyložený pečicím papírem a pečte do změknutí (asi 40 minut). Mezitím si uvařte fazole a houby nakrájejte na malé kousky.
Krok 3: Batát nechte trochu vychladnout a odkrojte jeho horní část. Lehce vydlabejte a naplňte zakysanou smetanou či řeckým jogurtem, houbami a uvařenými fazolemi. Podávejte ihned, teplé.








Napsat komentář