🍓 Ingredience

  • 250g celozrnné pšeničné mouky
  • 50g agávového sirupu
  • 140g másla /
  • 160g vlašských ořechů (jemně namletých)
  • 2 žloutky (nebo 1 celé vejce 😉
  • ořechové nebo semínkové máslo na slepení
  • na poprášení

🥘 Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Je hodně mastné a hůř se s ním pracuje, ale nepotřebujeme ho vyválet takže to není problém. Jinak se těsta dávají zatáhnout do lednice, aby se těsto nelepilo a při válení dotenka netrhalo… Těsto namačkáme do formiček a při 175°C upečeme. Trvá to kolem 15 minut, jen nechat lehce zezlátnout. Pár minut přetáhnete a je to hnědé 😉 Slepujeme troškou ořechového másla a uložíme v chladu.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *