🍓 Ingredience
- 250g celozrnné pšeničné mouky
- 50g agávového sirupu
- 140g másla / ghí
- 160g vlašských ořechů (jemně namletých)
- 2 žloutky (nebo 1 celé vejce 😉
- ořechové nebo semínkové máslo na slepení
- rýžová mouka na poprášení
🥘 Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Je hodně mastné a hůř se s ním pracuje, ale nepotřebujeme ho vyválet takže to není problém. Jinak se těsta dávají zatáhnout do lednice, aby se těsto nelepilo a při válení dotenka netrhalo… Těsto namačkáme do formiček a při 175°C upečeme. Trvá to kolem 15 minut, jen nechat lehce zezlátnout. Pár minut přetáhnete a je to hnědé 😉 Slepujeme troškou ořechového másla a uložíme v chladu.








Napsat komentář