🍪 Popis
Smažená rýže se zeleninou je pokrm inspirovaný asijskou kuchyní. Smaženou rýží si zamilují milovníci bezmasé kuchyně.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. Rýži propereme a uvaříme v rýžovaru (nebo klasicky). Uvařenou necháme ve vypnutém rýžovaru 10 minut pod pokličkou „dojít“. Pak odkryjeme, promícháme a necháme vychladnout.
2. Na lžíci olivového oleje usmažíme vejce, lehce osolíme.
3. Zeleninu pokrájíme na drobné kousky.
4. Na troše oleje orestujeme cibuli do změknutí. Přidáme rýži a za častého míchání smažíme 8-10 minut. Podle chuti dosolíme, odstavíme.
5. V jiné pánvi na troše oleje orestujeme všechnu zeleninu aby trochu změkla, ale zůstala křupavá. Osolíme, opepříme.
6. K rýži přidáme opečenou zeleninu, míchaná vejce a všechno promícháme. 7. Na talíři posypeme lístky koriandru. Podáváme s malými rajčátky.








Napsat komentář