Smetanová pepřová omáčka ke steakům

,

🍪 Popis

Tato smetanová pepřová omáčka ke ům vás donutí blaženě přivírat oči při každém soustu. Hodí se nejen k hovězím, ale i k vepřovým, kuřecím a dokonce rybím steakům. Stačí červené víno v receptu zaměnit za , pokud chcete pepřovou omáčku podávat k rybě nebo drůbežímu masu. Také můžete pro zvýraznění chuti přidat 2 lžičky , portského nebo a lžičku cibulového prášku, ale není to nutné. Zato je zásadní použití celého zeleného pepře, který omáčku nesmírně pozvedne. Máte-li čerstvý, tím lépe.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1. V malé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.

2. Přidejte zelený a černý pepř a vařte po dobu 20 sekund v bublajícím másle.

3. Přidejte plamen, přilijte do omáčky víno a přiveďte k varu.

4. Vařte po dobu 5 minut, než se z omáčky zredukuje .

5. Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

6. Rozmíchejte zahušťovadlo s dvěma čajovými lžičkami studené vody a vmíchejte ho do omáčky.

7. Vařte další minutu, než omáčka zhoustne.

8. Hotovou omáčkou přelijte steak.

☕️ Poznámka

Zbytek omáčky vydrží v lednici po dobu až 2 dnů. Stačí ho ohřát na plotně a případně do něj přidat trochu vody, nebo ji ohřát v mikrovlnné troubě.




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *