🍪 Popis
Tato smetanová pepřová omáčka ke steakům vás donutí blaženě přivírat oči při každém soustu. Hodí se nejen k hovězím, ale i k vepřovým, kuřecím a dokonce rybím steakům. Stačí červené víno v receptu zaměnit za bílé víno, pokud chcete pepřovou omáčku podávat k rybě nebo drůbežímu masu. Také můžete pro zvýraznění chuti přidat 2 lžičky brandy, portského nebo sherry a lžičku cibulového prášku, ale není to nutné. Zato je zásadní použití celého zeleného pepře, který omáčku nesmírně pozvedne. Máte-li čerstvý, tím lépe.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. V malé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
2. Přidejte zelený a černý pepř a vařte po dobu 20 sekund v bublajícím másle.
3. Přidejte plamen, přilijte do omáčky víno a přiveďte k varu.
4. Vařte po dobu 5 minut, než se z omáčky zredukuje alkohol.
5. Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
6. Rozmíchejte zahušťovadlo s dvěma čajovými lžičkami studené vody a vmíchejte ho do omáčky.
7. Vařte další minutu, než omáčka zhoustne.
8. Hotovou omáčkou přelijte steak.
☕️ Poznámka
Zbytek omáčky vydrží v lednici po dobu až 2 dnů. Stačí ho ohřát na plotně a případně do něj přidat trochu vody, nebo ji ohřát v mikrovlnné troubě.








Napsat komentář