🍓 Ingredience
- 800 g vysokého roštěnce
- mletý pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
- 150 g sýra s modrou plísní
- sůl podle chuti
🥘 Postup přípravy
1. Roštěnou očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 stejné kusy, lehce naklepeme, opepříme, zakápneme olejem a necháme při pokojové teplotě odpočinout asi 15 minut.
2. Oloupanou a nadrobno nasekanou šalotku zesklovatíme na jedné lžíci oleje, zalijeme smetanou, přidáme zelený pepř, omáčku zredukujeme na polovinu a odstavíme. Poté do ní vmícháme nakrájený sýr s modrou plísní, rozmícháme dohladka, osolíme a opepříme.
3. Steaky zprudka opečeme z obou stran na zbylém rozpáleném oleji, poté je přendáme na pekáček, osolíme je a pečeme v předehřáté troubě při 210 °C zhruba 4 minuty. Maso přendáme na talíře, podle chuti ještě opepříme, zalijeme omáčkou a můžeme podávat třeba s bylinkovou rýží a salátem.








Napsat komentář