🕒 Doba přípravy:
⏲️ Doba vaření, pečení:
🧑🍳 Náročnost:
🍽️ Množství:
🍪 Popis
Výrazný jarní špenát dodá bramborám nečekaný barevný a chuťový rozměr – a šťouchání se postará o zajímavou strukturu
🍓 Ingredience
- 2 kg moučných brambor
- 100 g másla
- 1 cibuli, nakrájenou nadrobno
- 500 g listového špenátu (můžete použít i mražený)
- 2 lžíce smetany
🥘 Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a ve slané vodě je uvařte doměkka – trvá to tak čtvrt hodiny. Špenát propláchněte pod tekoucí vodou, otřepejte a nakrájejte na hrubší proužky.
2. V pánvi rozpusťte máslo, osmahněte na něm cibuli, vsypte špenát, mírně osolte a smažte tři minuty za stálého míchání. Špenát mezitím výrazně ztratí na objemu a zvláční, ale zůstane krásně zelený. Pak ho ještě zjemněte smetanou.
3. Uvařené brambory vsypte do mísy a šťouchadlem nebo kvedlačkou je rozdrťte nahrubo. Vetřete špenát i s máslovou šťávou, podle chuti dosolte a podávejte.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:








Napsat komentář