Šťouchané brambory se špenátem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🧑‍🍳 Náročnost:
🍽️ Množství: 

🍪 Popis

Výrazný jarní špenát dodá bramborám nečekaný barevný a chuťový rozměr – a šťouchání se postará o zajímavou strukturu

🍓 Ingredience

  • 2 kg moučných brambor
  • 100 g másla
  • 1 cibuli, nakrájenou nadrobno
  • 500 g listového špenátu (můžete použít i mražený)
  • 2 lžíce smetany

🥘 Postup přípravy

1. oloupejte a ve slané vodě je uvařte doměkka – trvá to tak čtvrt hodiny. propláchněte pod tekoucí vodou, otřepejte a nakrájejte na hrubší proužky.

2. V pánvi rozpusťte máslo, osmahněte na něm cibuli, vsypte špenát, mírně osolte a smažte tři minuty za stálého míchání. Špenát mezitím výrazně ztratí na objemu a zvláční, ale zůstane krásně zelený. Pak ho ještě zjemněte smetanou.

3. Uvařené brambory vsypte do mísy a šťouchadlem nebo kvedlačkou je rozdrťte nahrubo. Vetřete špenát i s máslovou šťávou, podle chuti dosolte a podávejte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *