🍪 Popis

Blíží se Svatojánská noc tak si nezapomeňte naložit třezalku nebo třeba vyrobit tento likér

🍓 Ingredience

  • 30 nezralých ořechů
  • 2 celé
  • 10 hřebíčků
  • 6 kuliček jalovce
  • kůra z 1 bio citrónu
  • 1l ovocné pálenky nebo kvalitní vodku
  • 500ml filtrované vody
  • 500g třtinového cukru

🥘 Postup přípravy

Natrhané nezralé (období kolem sv. Jána) omyjeme a nakrájíme na plátky a vložíme do minimálně 3l láhve. Přidáme a kůru z citrónu, zalijeme alkoholem, uzavřeme a postavíme na teplé slunečné místo třeba v kuchyni, na parapet. Na asi 6-8 týdnů.

Potom scedíme a promícháme se svařeným a vychladlým roztokem vody a cukru. Necháme odpočívat minimálně další měsíc. Pak přetáhneme hadičkou jako u vína a prvně ochutnáváme o Vánocích 🙂





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *