🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 6 porcí
🍪 Popis
Pokud se chcete blýsknout skvělým předkrmem, vyzkoušejte tyto košíčky. Výrazný kozí sýr spolu s rebarborou je prostě dokonalá kombinace.
🍓 Ingredience
- hotové listové těsto 320 g
- středně velké vejce, vyšlehané 1 ks
- strouhanka 150 g
- nasekaný čerstvý tymián + pár snítek na dekoraci 1 lžíce
- rebarbora 250 g
- plátky kozího sýra s „okrajem“ 3 x 90 g
- balzamiková redukce na pokapání
- salát při podávání
🥘 Postup přípravy
1
Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Rozbalte listové těsto, očistěte okraje a nařezejte na 6 plátů. Potom je vložte do máslem vymazaných formiček a na okraje naneste trochu našlehaného vejce.
2
Strouhanku smíchejte s tymiánem, solí a pepřem, vmíchejte do zbývajícího šlehaného vejce a rozdělte do formiček s těstem.
3
Rebarboru nakrájejte na 4–5 cm dlouhé kousky a nastojato je vložte do formiček. Každé kolečko kozího sýra rozkrojte na půlku a vložte je do formiček okrajem dolů. Nahoru položte snítky tymiánu a pokropte balzamikem.
4
Pečte 20–25 minut nebo dokud nebude sýr zlatavý a těsto se nezačne nafukovat. Vyndejte a hned podávejte, nejlépe se salátem podle chuti.
☕️ Poznámka
Skvělý je na tento recept malinové balzamiko.








Napsat komentář