🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🍪 Popis
Z dýně můžete připravit výtečnou omáčku na těstoviny. Poduste ji s vývarem, až se částečně rozvaří, díky tomu bude omáčka krásně krémová. Chuť a vůni doladí rozmarýn a pikantní chilli.
🍓 Ingredience
- dýně (ideálně více druhů a barev) 500 g
- česnek 4 stroužky
- menší cibule 1 ks
- čerstvé chilli (podle chuti)
- vývar (drůbeží nebo zeleninový) asi 300 ml
- čerstvý rozmarýn 1 snítka
- sůl a čerstvý namletý pepř
- extra virgin olivový olej 4 lžíce
- máslo 2 lžíce
- těstoviny 400 g
- parmazán nebo grana padano 80 g
- chiili (podle chuti)
🥘 Postup přípravy
Dýně zbavte semínek i slupky a nakrájejte na malé kousky. Česnek nakrájejte na plátky. Chilli zbavte semínek a nasekejte najemno. Cibuli také nasekejte najemno. V pánvi rozhřejte olej a začněte restovat při střední teplotě cibuli, jakmile zesklovatí, přidejte česnek, chilli, snítku rozmarýnu a restujte další asi 2 minuty, přihoďte dýni a ještě krátce zarestujte. Přilijte vývar, dýni dochuťte solí a pepřem a chvíli povařte, ať omáčka zhoustne, ale dýně se úplně nerozvaří.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, měly by být na skus. Jakmile budou hotové, tak je rovnou z hrnce dejte do pánve k dýni. Vše promíchejte, podle potřeby přilijte trochu vody z těstoviny a přidejte kousek másla. Mimo vařič vše zamíchejte a dochuťte podle potřeby.
Těstoviny rozdělte do talířů, posypte nastrouhaným parmazánem a posypte čerstvým chilli, případně rozmarýnem.








Napsat komentář