🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1,1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí
🍪 Popis
Trhané maso je prostě geniální – snadné na přípravu i suroviny, variabilní v použití a perfektně šťavnaté i z kuřecích prsíček! Vše si navíc můžete připravit předem a v den D už jen ohřát, takže se skvěle hodí i na večírky. Jak na tuhle dobrotu, vám ukážeme hezky krok za krokem!
🍓 Ingredience
Na maso
- 1 kg kuřecích prsou
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 cibule
- sůl a pepř
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce oregana
- 3 stroužky česneku
- chilli
- 140 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce přírodního cukru
- 1/2 limetky
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Trhané maso nejsnadněji připravíte z kuřecích prsou – stehna jsou sice šťavnatější, ale je pak více práce s jejich obíráním.
Krok 2: Maso z obou stran osolte a opepřete a ve velkém hrnci opečte na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndejte stranou.
Krok 3: Ve výpeku nyní dozlatova opečte i nadrobno pokrájenou cibuli, během restování ji dost osolte. Přidejte nasekaný česnek, papriku, oregano a chilli podle chuti.
Krok 4: Vmíchejte protlak a nechte vteřinku rozvonět. Zasypejte cukrem, do hrnce vraťte maso, zalijte půl litrem vody nebo tak, aby bylo ponořené, a pod pokličkou ho asi hodinu duste úplně doměkka.
Krok 5: Kuře vyndejte na velký talíř a dvěma vidličkami nebo trhacími vidlicemi na maso (nejlevnější jsem našla v Hornbachu, ale seženete i v e-shopech Kulina nebo Kitchenette) ho natrhejte na vlákna.
Krok 6: Maso vraťte do hrnce, prohřejte s omáčkou a vmíchejte limetovou šťávu. Podle chuti dosolte a můžete podávat!
Krok 7: Já maso servírovala s černými burgerovými houskami, listem salátu, plátky rajčete a majonézou rozmixovanou s kouskem naložené červené řepy.
☕️ Poznámka
Takto připravené maso je skvělé i k zamrazení – uvařte ho z větší dávky a vždy tak budete mít po ruce skvělý základ jídel.








Napsat komentář