Vepřové ocásky na medu

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 20 min
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍓 Ingredience

  • 2 ks vepřových ocásků
  • 3 lžičky medu
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejte na 200 stupňů a pusťte se do marinády (nebo do ní maso naložte klidně už den předem). Prolisovaný česnek smíchejte se solí, kmínem, sladkou paprikou, mletým pepřem a medem a maso směsí ze všech stran potřete.

Krok 2: Podlijte troškou vody a pečte 20 minut, poté otočte a zasypte proužky .

Krok 3: Dopékejte ještě asi hodinu, až se bude maso oddělovat od kosti. V případě potřeby dolévejte vodu, aby se maso nepřipálilo a vznikla hustá šťáva.

Krok 4: Podávejte s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím nebo jen tak s čerstvým chlebem a domácí hořčicí nebo naloženým křenem.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/babicciny-recepty-lahudka-za-par-korun-veprove-ocasky-na-medu-11294




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *