🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Hořčici řada lidí nemá ráda pro její výraznou kořeněnou chuť. V tomhle receptu si z ní ale užijete jen to nejlepší, a pokud nesáhnete vyloženě po nějaké štiplavé, tak si pochutnáte na sametově jemné omáčce, která stejně sametově i chutná.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Brambory a mrkev nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Mrkvi to trvá o chvíli déle, takže pokud ji chcete mít úplně měkkou, dejte ji vařit jako první a brambory přidejte po 3–5 minutách varu.
Krok 2: Mezitím si připravte maso. Plátky vepřového (hodí se krkovice nebo o něco sušší kotleta) naklepejte, z obou stran osolte a opepřete. Na horkém oleji v pánvi opečte z obou stran dohněda. Pak maso vyjměte.
Krok 3: Ve výpeku zpěňte jemně nakrájené šalotky nebo 1 malou cibuli. Podlijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Přidejte hořčici a asi 75 ml vody nebo masového vývaru. Metličkou hezky rozmíchejte a vraťte maso. Pod poklicí duste asi 15 minut doměkka.
Krok 4: Brambory s mrkví sceďte, přidejte máslo a rozšťouchejte. Vmíchejte jemně nasekanou nať z jarní cibulky, která se horkostí brambor a mrkve lehce spaří.
Krok 5: Barevné šťouchané brambory podávejte s masem a hořčičnou omáčkou – jemně nasládlá chuť mrkve se s jemně kořeněnou chutí omáčky perfektně doplní.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/veprove-platky-na-horcici-71289








Napsat komentář