Vepřové plátky na hořčici

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Hořčici řada lidí nemá ráda pro její výraznou kořeněnou chuť. V tomhle receptu si z ní ale užijete jen to nejlepší, a pokud nesáhnete vyloženě po nějaké štiplavé, tak si pochutnáte na sametově jemné omáčce, která stejně sametově i chutná.

🍓 Ingredience

Na maso s omáčkou

  • 2 vepřové plátky
  • a pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 šalotky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 3 lžíce plnotučné
  • 100 ml smetany ke šlehání

Na

  • 3 brambory
  • 1.5 mrkve
  • 1 lžíce másla
  • nať z jarní cibulky

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Brambory a nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Mrkvi to trvá o chvíli déle, takže pokud ji chcete mít úplně měkkou, dejte ji vařit jako první a brambory přidejte po 3–5 minutách varu.

Krok 2: Mezitím si připravte maso. Plátky vepřového (hodí se krkovice nebo o něco sušší kotleta) naklepejte, z obou stran osolte a opepřete. Na horkém oleji v pánvi opečte z obou stran dohněda. Pak maso vyjměte.

Krok 3: Ve výpeku zpěňte jemně nakrájené šalotky nebo 1 malou cibuli. Podlijte bílým vínem a nechte odpařit . Přidejte hořčici a asi 75 ml vody nebo masového vývaru. Metličkou hezky rozmíchejte a vraťte maso. Pod poklicí duste asi 15 minut doměkka.

Krok 4: Brambory s mrkví sceďte, přidejte máslo a rozšťouchejte. Vmíchejte jemně nasekanou nať z jarní cibulky, která se horkostí brambor a mrkve lehce spaří.

Krok 5: Barevné šťouchané brambory podávejte s masem a hořčičnou omáčkou – jemně nasládlá chuť mrkve se s jemně kořeněnou chutí omáčky perfektně doplní.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *