🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Milujete víno? Zapojte ho do hry při vyrábění originálního dezertu. Co říkáte na vinnou pěnu?

🍓 Ingredience

  • 10 g mleté želatiny
  • 4 žloutky
  • 100 g cukru krupice
  • 150 ml bílého vína
  • 300 g zakysané smetany
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 150 ml smetany ke šlehání

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Želatinu zalijte trochou vody a nechte 10 minut nabobtnat. s cukrem a špetkou soli ušlehejte doběla a za stálého šlehání přilévejte víno, ohřáté těsně pod bod varu (vařením by se z něj vypařil ). Želatinu zahřejte do rozpuštění a ihned vmíchejte do žloutkového krému. Zašlehejte do něj i kysanou smetanu a pomerančovou šťávu.

Krok 2: Přikryjte fólií a nechte v lednici vychladnout na pokojovou teplotu. Pak do krému vmíchejte ušlehanou smetanu, rozdělte ho do sklenic a nechte alespoň 2 hodiny v lednici zatuhnout. Před podáváním ozdobte kuličkami vína a poprašte moučkovým cukrem.

☕️ Poznámka

Pro extra chuť vyměňte šťávu za .

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *