🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Milujete víno? Zapojte ho do hry při vyrábění originálního dezertu. Co říkáte na vinnou pěnu?
🍓 Ingredience
- 10 g mleté želatiny
- 4 žloutky
- 100 g cukru krupice
- 150 ml bílého vína
- 300 g zakysané smetany
- 3 lžíce pomerančové šťávy
- 150 ml smetany ke šlehání
- hroznové víno
- moučkový cukr
- sůl
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Želatinu zalijte trochou vody a nechte 10 minut nabobtnat. Žloutky s cukrem a špetkou soli ušlehejte doběla a za stálého šlehání přilévejte víno, ohřáté těsně pod bod varu (vařením by se z něj vypařil alkohol). Želatinu zahřejte do rozpuštění a ihned vmíchejte do žloutkového krému. Zašlehejte do něj i kysanou smetanu a pomerančovou šťávu.
Krok 2: Přikryjte fólií a nechte v lednici vychladnout na pokojovou teplotu. Pak do krému vmíchejte ušlehanou smetanu, rozdělte ho do sklenic a nechte alespoň 2 hodiny v lednici zatuhnout. Před podáváním ozdobte kuličkami vína a poprašte moučkovým cukrem.
☕️ Poznámka
Pro extra chuť vyměňte šťávu za pomerančový likér.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/vinna-pena-46991








Napsat komentář