🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 DORTOVOU FORMU O PRŮMĚRU 23 CM
🍪 Popis
S bublaninou nemusíte čekat do prvních třešní, skvělá bude i ze zásob z mrazničky. Upečená v dortové formě s vrstvou drobného ovoce a posypkou z mandlových lupínků vypadá opravdu efektně.
🍓 Ingredience
- 50 g másla
- 2 vejce
- 100 g cukru krupice
- 200 g hustého bílého jogurtu
- 200 g polohrubé mouky
- 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 150 g mraženého lesního ovoce
- 1 hrst mandlových lupínků
NA VYMAZÁNÍ FORMY
- 1/2 lžičky másla
🥘 Postup přípravy
01.
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu lehounce vymažte máslem a vyložte papírem na pečení – díky máslu papír hezky přilne ke stěnám formy. Rozpusťte máslo do těsta a nechte ho chvíli zchladnout.
02.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé nadýchané hmoty. Poté do ní krátce zašlehejte i rozpuštěné máslo a jogurt.
03.
Metličkou promíchejte mouku s práškem do pečiva a vsypejte ji k vaječné hmotě. Už jenom ručně promíchejte a těsto přeložte do dortové formy. Povrch zlehka uhlaďte, nahusto posypejte drobným mraženým ovocem a hrstí mandlových lupínků.
04.
Pečte v předehřáté troubě asi 40–45 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá. Nechte chvíli vychladnout ve formě a před podáváním ji poprašte moučkovým cukrem.
☕️ Poznámka
Tip: Bublanina pečená v dortové formě má poměrně vysokou vrstvu těsta, a navíc mražené ovoce pustí trochu vody, proto jí dopřejte čas, aby se propekla i ve středu. Můžete ji ale upéct v pekáčku v nižší vrstvě, bude tak hotová za 25–30 minut.








Napsat komentář