Vláčná bublanina s jogurtem z mraženého ovoce

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 DORTOVOU FORMU O PRŮMĚRU 23 CM

🍪 Popis

S bublaninou nemusíte čekat do prvních třešní, skvělá bude i ze zásob z mrazničky. Upečená v dortové formě s vrstvou drobného a posypkou z mandlových lupínků vypadá opravdu efektně.

🍓 Ingredience

  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 200 g hustého bílého jogurtu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 150 g mraženého lesního ovoce
  • 1 hrst mandlových lupínků

NA VYMAZÁNÍ FORMY

  • 1/2 lžičky másla

🥘 Postup přípravy

01.
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu lehounce vymažte máslem a vyložte papírem na pečení – díky máslu papír hezky přilne ke stěnám formy. Rozpusťte máslo do těsta a nechte ho chvíli zchladnout.

02.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé nadýchané hmoty. Poté do ní krátce zašlehejte i rozpuštěné máslo a .

03.
Metličkou promíchejte mouku s práškem do pečiva a vsypejte ji k vaječné hmotě. Už jenom ručně promíchejte a těsto přeložte do dortové formy. Povrch zlehka uhlaďte, nahusto posypejte drobným mraženým ovocem a hrstí mandlových lupínků.

04.
Pečte v předehřáté troubě asi 40–45 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá. Nechte chvíli vychladnout ve formě a před podáváním ji poprašte moučkovým cukrem.

☕️ Poznámka

Tip: Bublanina pečená v dortové formě má poměrně vysokou vrstvu těsta, a navíc pustí trochu vody, proto jí dopřejte čas, aby se propekla i ve středu. Můžete ji ale upéct v pekáčku v nižší vrstvě, bude tak hotová za 25–30 minut.

https://www.prozeny.cz/clanek/recepty-sladke-sladke-peceni-vlacna-bublanina-s-jogurtem-z-mrazeneho-ovoce-86455




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *