Záhorácký závitek s kysaným zelím

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 70 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 6 plátků slaniny
  • 600 g vepřové kýty
  • 4 lžíce hrubozrnné
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • 150 g kysaného zelí
  • 2 lžíce hladké mouky

🥘 Postup přípravy

1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Dva plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Cibuli společně s kostičkami slaniny orestujeme na oleji dozlatova.

2. očistíme, nakrájíme na plátky a přes fólii naklepeme. Potřeme je hořčicí a ochutíme solí, pepřem a kmínem.

3. Pak plátky masa poklademe zbylou slaninou a kysaným zelím. Stočíme do závitku a upevníme párátkem. Připravené závitky opečeme na cibulovém základu, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut doměkka.

4. Hotové závitky dáme stranou a vzniklý výpek zaprášíme moukou. Zalijeme dostatečným množstvím vody a omáčku necháme provařit asi 15 minut. Závitky podáváme např. s vařeným bramborem.

🍏 Výživa

KCAL / KJ 499/2089





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *