Žampionový krém

, , , ,

🍓 Ingredience

  • 300 g čerstvých žampionů
  • 150 g
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 masox
  • 1 smetana na vaření
  • pepř
  • kopr
  • petrželka

🥘 Postup přípravy

Cibuli na kostičky nakrájenou v rendlíku orestujeme na 1 pol. lž. másla a osmahneme, přidáme 1/2 očištěných a na plátky nakrájených žampionů, zesklovatíme je na cibulce, přidáme hladkou mouku, kterou osmahneme a zalijeme necelým litrem studené vody, řádně rozmícháme, vložíme masox, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme za občasného míchání 20 minut.
Bobkový list vyjmeme a polévku rozmixujeme ponorným mixérem, pak vrátíme na oheň, přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme provařit.
Na talíři zdobíme zbylými žampiony, které jsme na pánvičce orestovali na zbylém másle do zlatavé barvy a čerstvou petrželkovou natí.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *