🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Naprostá bomba! Kombinaci bílé čokolády a ovoce podlehne snad každý. A váhající jedince zaručeně udolá karamelová kůrčička.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. Ovoce rozdělte do čtyř zapékacích misek nebo ho nasypte do jedné větší. Posypte citronovou kůrou a dejte aspoň půl hodiny chladit.
2. Čokoládu nalámejte do misky. Smetanu zahřejte v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalijte na čokoládu. Nechte asi tři minuty stát a pak promíchejte, až se čokoláda úplně rozpustí. Potom nechte směs ještě chvíli odstát, aby trochu zhoustla.
3. Gril v troubě zapněte na nejvyšší teplotu a asi pět minut rozehřívejte. Čokoládovou smetanou přelijte vychlazené ovoce. Takto připravený dezert posypte moučkovým cukrem a vložte pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, dokud povrch nezezlátne. Podávejte okamžitě.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recepty/zapecene-ovoce-s-cokoladou








Napsat komentář