Zapečené vepřové kostky

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Milujete večeře z jednoho pekáče? Zapečené vepřové s plátky křupavé bagety a provoněné tymiánem vám zaručeně zachutná!

🍓 Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty
  • 4 cibule
  • 3 papriky zelené
  • 1 vanička cherry rajčátek
  • pepř
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • na vymazání

Na dohotovení

  • 1 bageta
  • 1 lžíce másla

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájejte na kostky, stroužky česneku na plátky a cibuli na klínky. Papriky rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na proužky.
Krok 2: Pekáč nebo zapékací mísu vymažte olejem. Vložte maso, osolte, opepřete a okmínujte. Přidejte do pekáče nakrájenou zeleninu, celá a snítky tymiánu. Vše důkladně promíchejte a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Maso se zeleninou pečte asi tři čtvrtě hodinky. V průběhu pečení můžete podlít trochou vody nebo vývaru.

Krok 3: Mezitím nakrájejte bagetu na plátky a máslo nechte rozpustit. Vyndejte pekáč s upečenou směsí masa a zeleniny a navrch úhledně vyskládejte plátky bagety. Pokapejte máslem a vraťte zpět do trouby na dalších zhruba 15 minut, až bageta bude dozlatova.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *