🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Brynza patří neodmyslitelně ke slovenské kuchyni. Je plná prospěšných látek, které podporují trávení, tak si ji vychutnejte ve formě pomazánky na chlebu s křupavou kůrkou. Je jednoduchá, skvělá a udělá vám dobře!
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo ušlehejte do pěny a zašlehejte do něj brynzu. Vmíchejte trochu kmínu a přidejte petrželku. Pomazánku zjemněte smetanou a podle chuti ji osolte a opepřete.
Krok 2: Chléb nakrájejte na plátky a trochu je opečte na suché pánvi. Ideální je chléb s křupavou kůrkou.
Krok 3: Opečené plátky potřete vrstvou pomazánky a posypte pažitkou. Podávejte se sklenicí mléka nebo podmáslí.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/pastyrska-pomazanka-65782








Napsat komentář