Čokoládový fondán s ostružinami

, ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 8 ks

🍪 Popis

Dezert, nad kterým zajásají nejen všichni čokoholici. Je snad něco lepšího než horká tekutá čokoláda?

🍓 Ingredience

  • 180 g másla
  • 100 g kakaa holandského typu
  • 200 g tmavé čokolády (50% kakaa)
  • 4 vejce
  • 4 žloutky
  • 200 g třtinového cukru
  • 180 g hladké mouky

NA DOKONČENÍ

  • čerstvé na ozdobení
  • holandského typu na poprášení

🥘 Postup přípravy

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Máslo rozpusťte ve větší misce. Formičky na fondán dvakrát vymažte částí rozpuštěného másla. Po prvním vymazání dejte formičky na chvíli do lednice a poté znova vymažte a vysypte kakaem. Ke zbylému máslu přidejte čokoládu a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Míchejte, aby se čokoláda s máslem dokonale spojila.

2 Vejce a žloutky vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, potom k nim opatrně a krátce zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Čokoládovou hmotu rozdělte do připravených formiček.

3 Pečte v předehřáté troubě 8–10 minut. Po upečení vyklopte na talíř, ozdobte ostružinami, posypte kakaem a zatepla podávejte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *