🕒 Doba přípravy: 25 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1,5 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Když se řekne žebra, většina z vás si je zcela určitě představí na pivu. A není divu – tahle klasika se nikdy neomrzí. Jestli hledáte snadný a osvědčený recept na křupavou dobrotu, jste tu na správném místě.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Vepřová žebra nasolte, dejte do uzavíratelné zapékací nádoby a přelijte 250 ml tmavého piva. Nechte v lednici přes noc odležet.
Krok 2: Druhý den předehřejte troubu na 180 °C a žebra v ní pečte 45 minut. Pak je vyjměte ze zapékací nádoby a odložte stranou. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Vypečenou šťávu sceďte do pánve a přiveďte k varu. Přilijte 100 ml tmavého piva a asi osm minut poduste. Přidejte barbecue omáčku a promíchejte.
Krok 3: Žebra vraťte zpět do zapékací nádoby, přelijte barbecue směsí a odklopená ještě 20 minut zapékejte. Podávejte s opečeným bramborem nebo grilovanou zeleninou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/pecena-zebra-v-pivni-marinade-s-barbecue-krustickou-43196








Napsat komentář