Pečená žebra v pivní marinádě s barbecue krustičkou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 25 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1,5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Když se řekne žebra, většina z vás si je zcela určitě představí na pivu. A není divu – tahle klasika se nikdy neomrzí. Jestli hledáte snadný a osvědčený recept na křupavou dobrotu, jste tu na správném místě.

🍓 Ingredience

  • 1000 g vepřových žeber
  • 350 ml tmavého piva
  • 1/2 hrnku BBQ omáčky

🥘 Postup přípravy

Krok 1: nasolte, dejte do uzavíratelné zapékací nádoby a přelijte 250 ml tmavého piva. Nechte v lednici přes noc odležet.

Krok 2: Druhý den předehřejte troubu na 180 °C a žebra v ní pečte 45 minut. Pak je vyjměte ze zapékací nádoby a odložte stranou. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Vypečenou šťávu sceďte do pánve a přiveďte k varu. Přilijte 100 ml tmavého piva a asi osm minut poduste. Přidejte barbecue omáčku a promíchejte.

Krok 3: Žebra vraťte zpět do zapékací nádoby, přelijte barbecue směsí a odklopená ještě 20 minut zapékejte. Podávejte s opečeným bramborem nebo grilovanou zeleninou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *