Slané koláčky s rajčaty a pestem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 16 ks

🍪 Popis

Minipizzy jsou hitem dětských oslav. Co je pro jednou zkusit jinak a rajčatové sugo vyměnit přímo za zralé plody? Jen budete muset projevit dost sebekázně, aby na děti nějaké zbyly. Jsou totiž až nebezpečně dobré…

🍓 Ingredience

  • 500 g listového těsta, nerozváleného
  • na podsypání
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 1 sklenička bazalkového pesta
  • 8 zralých rajčat, na tenké plátky
  • na pokapání
  • a čerstvě (lze vynechat)
  • špetka krupicového cukru na posypání rajčat
  • čerstvé na ozdobení

🥘 Postup přípravy

1 Předehřejte troubu na 220°C, plech vyložte pečicím papírem. Pracovní desku lehce posypte moukou a těsto rozválejte na tloušťku 0,5 cm. Kulatým vykrajovátkem (případně skleničkou) vykrojte z těsta přibližně 16 koláčků. Nyní je potřeba udělat koláčkům okraje. Připravte si o něco menší kulaté vykrajovátko (nebo skleničku s menším průměrem), položte na koláček, obtiskněte silou do těsta, ale neprokrojte. Také můžete obvod přiložené skleničky objet špičkou ostrého nože tak, abyste těsto neprořízli.

2 Koláčky přeneste na plech a naznačené dno propíchejte vidličkou, aby se těsto v troubě nezvlnilo. Potřete celé koláčky rozšlehaným vejcem. Místo pro náplň potřete pestem a na ně naskládejte mírně přes sebe 3 plátky rajčete. Pokapejte troškou oleje, osolte, pokud chcete, opepřete a posypte špetkou cukru. Dejte do trouby a pečte 20–25 minut. Ozdobte bazalkou a pestem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *