Švestková klevela se skořicí

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: nízká
🍽️ Množství: 1 kg

🍪 Popis

Klevela je rozvařené lehce zahuštěné cukrem – vynikající je na lívance či sladké knedlíky. Připravíte z ní i výtečnou omáčku k uzenému a na Vánoce ji můžete použít jako základ pro kapra načerno.

🍓 Ingredience

  • 1000 g vypeckovaných švestek
  • 200 g cukru
  • 1 lžíce mleté
  • 4 hřebíčky
  • 5 lžic rumu

🥘 Postup přípravy

a v hrnci podlijte malým množstvím vody. Opravdu stačí jen trochu – jsou-li plody zralé, pustí šťávu samy. Ovoce za občasného míchání rozvařte, přisypte a ještě asi deset minut povařte. Nakonec vmíchejte . Směsí naplňte vymyté skleničky, zavíčkujte a otočte na pár minut dnem vzhůru.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/svestkova-klevela-se-skorici-50156




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *