Broskvový sorbet s ryzlinkem

,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 litr

🍓 Ingredience

  • broskve 750 gramů (zralé)
  • víno bílé 250 mililitrů (Ryzlink rýnský)
  • krupice 200 gramů
  • šťáva citronová 2 lžičky
  • 1 špetka

🥘 Postup přípravy

Broskve vypeckujte, nakrájejte na kousky a vsypte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte cukr, sůl, ryzlink a rozmixujte dohladka. Podle chuti a zralosti broskví dolaďte citronovou šťávou, vychlaďte a zmrazte ve zmrzlinovači. Počítejte s tím, že kvůli velkému množství vína se sorbet bude dělat déle a zůstane měkčí, než jste zvyklí. Je tedy nutné ho ještě domrazit v mrazáku.

☕️ Poznámka

Ryzlink udělá z jinak trochu nudného sorbetu chuťovku, za kterou by se nemusela stydět ani špičková restaurace. Dejte si záležet a použijte perfektně zralé broskve a nejlepší ryzlink, jaký seženete.

https://www.igurmet.cz/recepty/sladke/mrazene-nepecene/broskvovy-sorbet-s-ryzlinkem-8194/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *