🕒 Doba přípravy: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 litr
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Broskve vypeckujte, nakrájejte na kousky a vsypte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte cukr, sůl, ryzlink a rozmixujte dohladka. Podle chuti a zralosti broskví dolaďte citronovou šťávou, vychlaďte a zmrazte ve zmrzlinovači. Počítejte s tím, že kvůli velkému množství vína se sorbet bude dělat déle a zůstane měkčí, než jste zvyklí. Je tedy nutné ho ještě domrazit v mrazáku.
☕️ Poznámka
Ryzlink udělá z jinak trochu nudného sorbetu chuťovku, za kterou by se nemusela stydět ani špičková restaurace. Dejte si záležet a použijte perfektně zralé broskve a nejlepší ryzlink, jaký seženete.








Napsat komentář