🍓 Ingredience
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 150 g očištěné dýně
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g rýže arborio
- sůl
- mletý černý pepř
- 1000 ml zeleninového vývaru
- 30 g másla
- parmazán na posypání
🥘 Postup přípravy
1. Cibuli s česnekem oloupeme a společně s dýní nakrájíme na drobné kousky, které pak orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji.
2. Pak přidáme rýži a společně krátce orestujeme. Dochutíme solí, pepřem a postupně přiléváme zeleninový vývar a za stálého míchání vaříme, dokud rýže nezměkne.
3. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené máslo a podle potřeby dosolíme. Hotové rizoto posypeme sýrem a opraženými dýňovými semínky. Ozdobíme čerstvou rukolou.








Napsat komentář