🕒 Doba přípravy: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍪 Popis
Ve Vermontu, kde se javor cukrodárný pěstuje odnepaměti, se pikantně sladká šťáva dostala i do chleba vezdejšího!
🍓 Ingredience
- 500 g hladké nebo polohrubé mouky
- 4 ½ lžičky mleté jedlé sody
- 1 lžičku soli
- 250 g kukuřičné mouky
- 3 velká, vidličkou prošlehaná vejce
- 250 ml mléka
- 120 ml javorového sirupu
- 200 g másla, rozpuštěného
🥘 Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Promíchejte všechny suroviny a těsto vlijte do pekáče o rozměrech asi 25 × 20 cm.
2. Vložte do trouby a pečte, dokud chléb není zlatavý a pružný; podle výkonnosti trouby to trvá zhruba tři čtvrtě hodiny až hodinu.








Napsat komentář