Sticky toffee pudding

, ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 8-10 porcí

🍪 Popis

„Silvestr je skvělou příležitostí, jak přidat kapku alkoholu prakticky do čehokoli, dezert nevyjímaje.

🍓 Ingredience

  • 340 g datlí zbavených pecek a nasekaných nadrobno
  • 1,5 lžičky jedlé sody
  • 115 g másla, změklého
  • 150 g krupicového cukru
  • 25 g tmavého třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 210 g hladké mouky
  • špetka mletého hřebíčku
  • 75 g ořechů (vlašských nebo lískových), nasekaných

NA OMÁČKU S BOURBONEM

  • 215 g třtinového cukru
  • 230 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 115 g másla
  • 1–2 lžičky vanilkového extraktu
  • 60 ml bourbonu nebo podle chuti

K PODÁVÁNÍ

🥘 Postup přípravy

1 Troubu předehřejte na 170°C a pekáč o velikosti 22x33cm vyložte pečicím papírem.

2 vsypte do misky, zalijte je 530 ml vroucí vody a vmíchejte sodu. Dejte stranou na zhruba 30 minut. Poté je i s vodou nahrubo rozmixujte. V míse utřete máslo a oba cukry. Vmíchejte vejce, mouku, , a nakonec rozmixované datle. Těsto vlijte do připraveného pekáčku a pečte 25–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3 Na omáčku vsypte do menšího hrnce a nechte zkaramelizovat, vmíchejte smetanu, máslo a krátce svařte, nakonec vmíchejte vanilku a .

4 Nakrájejte a podávejte teplé či studené s omáčkou a smetanou.

☕️ Poznámka

https://www.apetitonline.cz/recept/sticky-toffee-pudding-slavnostni-verze




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *