🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 dort

🍪 Popis

Ořechový koláč, který po upečení zmizel tak rychle, že si k němu někteří nestačili ani uvařit kávu… Je lehký, šťavnatý, přirozeně bezlepkový a tak strašně dobrý!

🍓 Ingredience

  • 250 g lískových ořechů, nasucho opražených a zbavených slupek + další na posypání
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 vejce, žloutky a oddělené
  • 1 vrchovatá lžíce kvalitního kakaa holandského typu
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 30 g másla, změklého
  • hrst čokoládových peciček
  • na poprášení

🥘 Postup přípravy

1 Troubu předehřejte na 170°C a formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.

2 rozmixujte v robotu s polovinou cukru, co nejjemněji to půjde.

3 V míse vyšlehejte žloutky se zbylým cukrem do světlé pěny. Z bílků ušlehejte sníh. Ořechovou směs vmíchejte k našlehaným žloutkům. Přidejte , , máslo, bílky a vše zapracujte.

4 Těsto vlijte do připravené formy, posypte nahrubo nasekanými ořechy a čokoládovými pecičkami a pečte 35–40 minut. Nechte vychladnout a podávejte poprášené moučkovým cukrem.

☕️ Poznámka

Nutriční hodnoty Na 1 porci

  • Tuky215 g
  • Energie3006 kcal
  • Bílkoviny74 g
  • Sacharidy180 g

https://www.apetitonline.cz/recept/torta-di-nocciole




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *