Caesar salát

, , ,

🍓 Ingredience

Dresink:

  • 2 žloutky
  • 150 ml olivového oleje
  • 2 ančovičky
  • 2–3 lžičky dijonské
  • 1 stroužek česneku
  • šťávu z 1 citronu
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu

:

  • 1 francouzská bageta
  • olivový na zakápnutí a opečení
  • 400 g kuřecích prsou
  • čerstvě mletý
  • 2 hlávky římského salátu
  • 50 g parmazánu v celku

🥘 Postup přípravy

1. Nejdříve připravíme dresink. vyšleháme v mixéru s olejem do konzistence majonézy. Pak přidáme a znovu promixujeme. Nakonec dochutíme hořčicí, utřeným česnekem, citronovou šťávou a parmazánem.

2. Bagetu nakrájíme na tenká kolečka a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a opečeme dozlatova.

3. mezitím osolíme a opepříme z obou stran. Pak je opečeme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji. Maso necháme zchladnout a nakrájíme na plátky (nafilírujeme).

4. Salát omyjeme a necháme okapat. Poté ho natrháme na kousky a dáme do misky. Promícháme ho s hotovým dresinkem. Salát rozdělíme do mističek a doplníme masem. Nakonec posypeme parmazánem a .

☕️ Poznámka

https://www.idnes.cz/recepty/caesar-salat.R170209_100018_31397




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *