🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 drinky

🍪 Popis

Pokud vynecháte likér, můžete podávat jako nealko alternativu svařáku.

🍓 Ingredience

  • 2 sáčky ibiškového čaje
  • 1 hvězdička badyánu
  • 2 svitky + další na ozdobení
  • 5 celých hřebíčků
  • 2 tobolky kardamomu
  • 120 ml pomerančové šťávy
  • 120 ml šťávy z granátového (ne , prodává např. Country Life)
  • 4 plátky pomeranče
  • 2 lžíce tekutého medu
  • likér Grand Marnier nebo podle chuti

🥘 Postup přípravy

Přiveďte k varu 500 ml vody, vložte sáčky s čajem a všechno a zvolna vařte 10 minut. Pak přilijte šťávu z pomeranče a z granátového jablka a vařte ještě 15 minut. Vyjměte sáčky s čajem i koření a do hrnce vložte plátky pomeranče. Doslaďte medem a přidejte likér podle chuti. Nalijte do skleněných hrníčků, vždy s plátkem pomeranče a svitkem skořice, a horké podávejte.

☕️ Poznámka

  • Energie2829 kcal
  • Bílkoviny33 g
  • Sacharidy451 g
  • Tuky98 g

https://www.apetitonline.cz/recept/koreneny-punc




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *