Švédská vajíčková pomazánka

, ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Obložené chleby a chlebíčky se dají udělat na milion způsobů, podle toho, co máte zrovna v lednici. Tahle dobrota pocházející ze Skandinávie se rychle stane oblíbenou i u vás doma: vajíčkové pomazánky Češi milují.

🍓 Ingredience

Na

Na chleba

  • 1 srdíčko hlávkového salátu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a na chvíli zalijte studenou vodou – zbavíte ji tak štiplavosti. Vejce uvařte natvrdo, přelijte studenou vodou a nechte vychladnout.

Krok 2: Vajíčka oloupejte, nakrájejte na kousky, přidejte slitou cibuli, jemně nakrájený řapíkatý . Promíchejte s majonézou a hořčicí a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Chcete-li opravdu autentický severský zážitek, přidejte i trochu kopru. Podávejte s listem hlávkového salátu na oblíbeném chlebu.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/svedska-vajickova-pomazanka-53671




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *