🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Tenhle způsob přípravy masa je rozšířený ve Francii nebo v Itálii, objevuje se ale i ve starých českých kuchařkách. Maso zůstane díky mléku krásně šťavnaté a chuťově získá úplně nový rozměr!
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. Maso osolte, posypte kmínem a vložte do pekáče nebo velkého hrnce s poklicí (počítejte s tím, že ho budete dávat do trouby, proto by neměl mít žádné plastové části; i poklice musí být z ohnivzdorného materiálu). Přisypte kolečka cibule, podlijte mlékem a přikryté duste do poloměkka; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
2. Z hrnce sejměte pokličku a přemístěte ho do trouby. Maso pečte aspoň hodinu dozlatova; můžete ho podle potřeby podlévat vodou. Mléko se vypeče a zůstane jen lahodná šťáva.








Napsat komentář