🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Tenhle způsob přípravy masa je rozšířený ve Francii nebo v Itálii, objevuje se ale i ve starých českých kuchařkách. Maso zůstane díky mléku krásně šťavnaté a chuťově získá úplně nový rozměr!

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1. Maso osolte, posypte kmínem a vložte do pekáče nebo velkého hrnce s poklicí (počítejte s tím, že ho budete dávat do trouby, proto by neměl mít žádné plastové části; i poklice musí být z ohnivzdorného materiálu). Přisypte kolečka cibule, podlijte mlékem a přikryté duste do poloměkka; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2. Z hrnce sejměte pokličku a přemístěte ho do trouby. Maso pečte aspoň hodinu dozlatova; můžete ho podle potřeby podlévat vodou. Mléko se vypeče a zůstane jen lahodná šťáva.

☕️ Poznámka

Energie 1432 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 26 g
Tuky 93 g
Vláknina 0 g

https://www.apetitonline.cz/recept/veprova-pecinka-v-mlece




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *