🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 35 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Tahle polévka je bezvadný pokrm vhodný na lehký oběd nebo podstatnější večeři. Čočka s cizrnou dokonale zasytí, dodají důležité živiny a s křupavými česnekovými krutonky perfektně ladí. A není na tom nic, co by nesvedl i kuchař začátečník.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív připravte krutony. Chleba nakrájejte na kostičky. V trošce oleje rozmíchejte prolisované stroužky česneku. Kostičky nasypejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte česnekovým olejem. Pečte je v troubě předehřáté na 190 °C asi 10 minut dozlatova.
Krok 2: Pak se pusťte do polévky. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte trochu oleje a cibuli na něm opečte. Přidejte protlak, nechte ho rozvonět a vmíchejte propláchnutou čočku. Promíchejte, přilijte vývar (nebo vodu) a vložte chilli a tymián. Polévku vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká.
Krok 3: Poté přidejte okapanou cizrnu a polévku rozmixujte pomocí tyčového mixéru na hladký krém. Podle chuti ji osolte a nakonec přilijte smetanu na zjemnění. Polévku krátce prohřejte a stáhněte z ohně.
Krok 4: Hotovou polévku podávejte s česnekovými krutonky. Můžete ji ozdobit čerstvým tymiánem.








Napsat komentář