🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Karbanátky a mleté maso obecně jsou v našich končinách velmi oblíbené. Aby to nebylo tak fádní, zkusili jsme je tentokrát dochutit ve stylu exotických dálav jižní a jihovýchodní Asie. A věřte, že výsledek byl tak skvělý, že se o něj musíme podělit!
🍓 Ingredience
- 3 kuřecí stehenní řízky
- 3 lžíce sójové omáčky tamari
- 1 lžíce tmavého sezamového oleje
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 vejce
- 2 hrsti strouhanky
- 2 lžíce sezamových semínek
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Kuřecí stehenní řízky nakrájejte na kusy a namelte na strojku na maso. Přidejte tamari omáčku (případně si vystačíte s klasickou sójovkou, ale tamari má ostřejší říz), na ovonění lžíci oleje z praženého sezamu a nastrouhaný zázvor.
Krok 2: Pak karbanátky dodělejte tak, jak jste zvyklí: přidejte vejce a strouhanku, případně i trochu soli – ale pozor, sójová omáčka je také dost slaná. Těsto promíchejte a podle potřeby ještě přidejte strouhanku. Výsledná hmota musí hezky držet pohromadě, ale nesmí být příliš suchá.
Krok 3: Plech vyložte pečicím papírem. V dlaních tvořte stejně velké karbanátky, které položte vedle sebe na plech. Posypte sezamovým semínkem a vložte do trouby. Podle velikosti a tloušťky pečte asi 15–20 minut dozlatova.








Napsat komentář