🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Balzamikový ocet dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout
🍓 Ingredience
- 4 kuřecí prsíčka
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce balzamikového octa
- 150 ml čerstvé pomerančové šťávy
- 150 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíci sekaného čerstvého rozmarýnu
- 1 lžíci třtinového cukru
- ½ lžíce másla
- filátka z jednoho pomeranče (dílky zbavené tenké slupky a zrnek)
- snítky rozmarýnu na ozdobu
- sůl a pepř na dochucení
🥘 Postup přípravy
1. Prsíčka zabalte do potravinové fólie a lehce naklepejte (třeba dnem pánve). Vyjměte z fólie, opepřete a pět minut pečte na rozpáleném oleji v silnostěnné pánvi. Maso jednou obraťte.
2. Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem. Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.
3. Vmíchejte cukr, máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka hustá a lesklá. Kuře vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.








Napsat komentář