Kuře v pomerančích s rozmarýnem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Balzamikový dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout

🍓 Ingredience

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 150 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíci sekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • ½ lžíce másla
  • filátka z jednoho pomeranče (dílky zbavené tenké slupky a zrnek)
  • snítky rozmarýnu na ozdobu
  • a pepř na dochucení

🥘 Postup přípravy

1. Prsíčka zabalte do potravinové fólie a lehce naklepejte (třeba dnem pánve). Vyjměte z fólie, opepřete a pět minut pečte na rozpáleném oleji v silnostěnné pánvi. Maso jednou obraťte.

2. Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem. Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.

3. Vmíchejte , máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka hustá a lesklá. vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.

☕️ Poznámka

Jedna porce obsahuje cca: 1084 kJ, 34 g bíkovin, 11 g cukrů, 9 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, stopy vlákniny, 5 g přidaného cukru, 0,3 g soli

https://www.apetitonline.cz/recept/kure-v-pomerancich-s-rozmarynem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *