🕒 Doba přípravy: 30min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Postaví vás na nohy!
Poctivou česnečku neboli oukrop oceníte nejen po bujarých oslavách, ale také tehdy, když na vás něco leze. Česnek je přírodní antibiotikum a účinný pomocník, když nám zrovna není do zpěvu. Aromatický česnek dodá jednoduché polévce říz a vám sílu. Osvědčený recept na rychlou česnečku se zkrátka vždy hodí mít po ruce.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Tři větší brambory, pokrájené, 7–8 stroužků česneku, na plátky a lžičku kmínu zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory nezměknou; pak přisypte 2 lžičky sušené majoránky a vylovte brambory. Jednu cibuli, pokrájenou, osmahněte na sádle nebo oleji, přidejte brambory, sůl a pepř a trochu rozmačkejte. Buď je vraťte do polévky, nebo je dávejte na dno talířů a zalévejte česnečkou.








Napsat komentář