Klasická česnečka

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Postaví vás na nohy!
Poctivou česnečku neboli oukrop oceníte nejen po bujarých oslavách, ale také tehdy, když na vás něco leze. Česnek je přírodní antibiotikum a účinný pomocník, když nám zrovna není do zpěvu. Aromatický česnek dodá jednoduché polévce říz a vám sílu. Osvědčený recept na rychlou česnečku se zkrátka vždy hodí mít po ruce.

🍓 Ingredience

  • 3 větší , pokrájené
  • 7–8 stroužků česneku, na plátky
  • 1 lžička kmínu
  • 750 ml vody nebo vývaru
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 1 cibule, pokrájená
  • nebo
  • a pepř

🥘 Postup přípravy

Tři větší brambory, pokrájené, 7–8 stroužků česneku, na plátky a lžičku kmínu zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory nezměknou; pak přisypte 2 lžičky sušené majoránky a vylovte brambory. Jednu cibuli, pokrájenou, osmahněte na sádle nebo oleji, přidejte brambory, sůl a pepř a trochu rozmačkejte. Buď je vraťte do polévky, nebo je dávejte na dno talířů a zalévejte česnečkou.

☕️ Poznámka

  • Energie172 kcal
  • Bílkoviny6.75 g
  • Sacharidy29.75 g
  • Tuky0.75 g

https://www.apetitonline.cz/recept/klasicka-cesnecka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *