Jahodovo-bezový sorbet bez zmrzlinovače

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Miska na slunci uzrálých voňavých jahod je skvělá sama o sobě. Počkejte ale, jaké ovace sklidíte, když z ní připravíte osvěžující sorbet! Ten s bezovým sirupem je nepřekonatelný. Postačí vám chvilka času a obejdete se i bez zmrzlinového strojku.

🍓 Ingredience

  • 700 g čerstvých jahod
  • 250 ml bezového sirupu
  • 2 lžíce limetkové šťávy

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Jahody opláchněte, odstopkujte a nechte oschnout. Rozmixujte je a poté propasírujte přes jemný cedník. Zbavíte se tak drobných semínek a sorbet bude krásně hladký.

Krok 2: K jahodám přidejte bezový a limetkovou šťávu podle chuti a směs dobře promíchejte.

Krok 3: Připravte si plochou, ideálně kovovou misku o objemu alespoň 1 l. Nalijte do ní jahodou směs a dejte ji do mrazničky. Sorbet chlaďte asi 2-3 hodiny, přibližně každou půl hodinu ho krátce promíchejte vidličkou a rozbijte velké krystaly. Až směs úplně ztuhne, můžete podávat.

☕️ Poznámka

Tip: Domácí sirup z bezových květů je samozřejmě nejlepší, když se vám ho ale nechce vyrábět (nebo máte doma alergika), koupíte ho i v běžných obchodech. Pro dospělé můžete do směsi přidat dvě tři lžíce citronového limoncella

Tip: I když se černý bez v minulosti opravdu uplatňoval spíše v ochranné než v milostné magii, můžete zkusit tohle: do skleničky dejte kopeček jahodového sorbetu, dolijte ji růžovým sektem a ozdobte kvítky bezu. Neznám mnoho romantičtějších drinků!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie403,38 kJ
Bílkoviny2,33 g
Tuky0,31 g
Sacharidy20,38 g
0,02 g
SAFA0,06 g
Vláknina4,04 g
Cukry12,65 g

https://www.prozeny.cz/clanek/jahodovo-bezovy-sorbet-bez-zmrzlinovace-80552




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *