🕒 Doba přípravy: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Miska na slunci uzrálých voňavých jahod je skvělá sama o sobě. Počkejte ale, jaké ovace sklidíte, když z ní připravíte osvěžující sorbet! Ten s bezovým sirupem je nepřekonatelný. Postačí vám chvilka času a obejdete se i bez zmrzlinového strojku.
🍓 Ingredience
- 700 g čerstvých jahod
- 250 ml bezového sirupu
- 2 lžíce limetkové šťávy
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Jahody opláchněte, odstopkujte a nechte oschnout. Rozmixujte je a poté propasírujte přes jemný cedník. Zbavíte se tak drobných semínek a sorbet bude krásně hladký.
Krok 2: K jahodám přidejte bezový sirup a limetkovou šťávu podle chuti a směs dobře promíchejte.
Krok 3: Připravte si plochou, ideálně kovovou misku o objemu alespoň 1 l. Nalijte do ní jahodou směs a dejte ji do mrazničky. Sorbet chlaďte asi 2-3 hodiny, přibližně každou půl hodinu ho krátce promíchejte vidličkou a rozbijte velké krystaly. Až směs úplně ztuhne, můžete podávat.
☕️ Poznámka
Tip: Domácí sirup z bezových květů je samozřejmě nejlepší, když se vám ho ale nechce vyrábět (nebo máte doma alergika), koupíte ho i v běžných obchodech. Pro dospělé můžete do směsi přidat dvě tři lžíce citronového limoncella
Tip: I když se černý bez v minulosti opravdu uplatňoval spíše v ochranné než v milostné magii, můžete zkusit tohle: do skleničky dejte kopeček jahodového sorbetu, dolijte ji růžovým sektem a ozdobte kvítky bezu. Neznám mnoho romantičtějších drinků!








Napsat komentář