Hrstková polévka se zeleninou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 5 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Luštěniny jsou zdravé a výživné a měli byste je pravidelně zařazovat do jídelníčku. Věřím, že tento recept vás motivuje a vyzkoušíte klasickou hrstkovou polévku. Je vynikající, snadná a opravdu zasytí.

🍓 Ingredience

  • 1 hrst žlutého hrachu
  • 1 hrst červené čočky
  • 1 hrst hnědé čočky
  • 1 hrst bílých fazolí
  • 1 hrst červených fazolí
  • 1 půlka pórku
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová
  • 1.5 lžíce másla
  • 150 ml smetany
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžičky soli
  • 1 stroužek česneku

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Na hrstkovou polévku jsou vhodnější spíš drobnější luštěniny. Všechny druhy přeberte od případných nečistot, nasypte do misky a zalijte studenou vodou. Nechte je – nejlépe přes noc – namočené.

Krok 2: Druhý den orestujte na másle v hrnci nakrájený spolu s na kostičky nakrájenou mrkví a petrželí. Když začne lehce zlátnout, zalijte ji vývarem a přidejte čerstvý a .

Krok 3: Namočené luštěniny properte v cedníku pod studenou vodou a přidejte do hrnce se zeleninou a bylinkami. Vařte do změknutí.

Krok 4: Když jsou luštěniny a zelenina měkké, odstraňte snítky bylinek. Do polévky nalijte smetanu a krátce provařte. Nakonec do hotové polévky nadrťte stroužek česneku a osolte podle chuti.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/hrstkova-polevka-se-zeleninou-68614




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *