🕒 Doba přípravy: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Voňavá Itálie z českých lesních hub může spočinout i na vašem stole! Vyzkoušejte s námi jednoduché krémové houbové rizoto s úrodou z lesa. Výrazná chuť hub a parmazánu je velmi návyková, možná vám jedna porce nebude stačit. Příprava je vhodná i pro začínající kuchaře.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. V hrnci rozehřejte tři lžíce másla a doměkka na něm poduste cibuli a česnek. Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem. Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu. Osolte a opepřete, přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.
2. Mezitím v pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla a poduste na něm houby. Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Přesuňte je k rýži, přidejte zhruba polovinu parmazánu, zamíchejte
a pod pokličkou nechte ještě deset minut dusit. Podávejte okamžitě, posypané zbývajícím sýrem.








Napsat komentář