🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Sezona českých jahod je konečně tu! A jestli už teď přemýšlíte, jak si jejich chuť a vůni uchovat i do dalších měsíců, zkuste letos kromě zamrazování i domácí jahodový sirup. Je to hračka!
🍓 Ingredience
- 10 g kyseliny citronové
- 1 kg cukru krupice
- 1 kg jahod
Něco navíc
- 3 skořice celé
- 1 hrst čerstvých bylinek
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Jahody omyjte, odstopkujte a rozmixujte.
Krok 2: Smíchejte s cukrem a případně skořicí či nasekanými bylinkami (máta nebo bazalka) a nechte 2–3 dny v chladu a temnu stát.
Krok 3: Poté směs přeceďte přes gázu nebo husté sítko rovnou do hrnce.
Krok 4: Přidejte kyselinu citronovou, zahřejte pod bod varu a ještě horký sirup plňte do vyčištěných sklenic. Uchovávejte v chladu.








Napsat komentář