🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Sezona českých jahod je konečně tu! A jestli už teď přemýšlíte, jak si jejich chuť a vůni uchovat i do dalších měsíců, zkuste letos kromě zamrazování i domácí . Je to hračka!

🍓 Ingredience

  • 10 g kyseliny citronové
  • 1 kg cukru krupice
  • 1 kg jahod

Něco navíc

  • 3 skořice celé
  • 1 hrst čerstvých bylinek

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Jahody omyjte, odstopkujte a rozmixujte.

Krok 2: Smíchejte s cukrem a případně skořicí či nasekanými bylinkami ( nebo bazalka) a nechte 2–3 dny v chladu a temnu stát.

Krok 3: Poté směs přeceďte přes gázu nebo husté sítko rovnou do hrnce.

Krok 4: Přidejte kyselinu citronovou, zahřejte pod bod varu a ještě horký plňte do vyčištěných sklenic. Uchovávejte v chladu.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/nekupujeme-vyrabime-jahodovy-sirup-ktery-si-oblibi-cela-rodina-10029




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *