Italská krémová horká čokoláda

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: nízká
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Na horké čokoládě různí lidé oceňují různé vlastnosti. Jednou z nejčastěji zmiňovaných bývá, aby byla pořádně hustá a krémová a prostě se táhla za lžičkou. Nevíte, jak na to? Italové ano. A my taky.

🍓 Ingredience

  • 100 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 %
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2.5 lžíce hořkého kakaa
  • 220 ml plnotučného mléka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu nalámejte na kousky. promíchejte s cukrem.

Krok 2: V menším kastrolku přiveďte k varu asi 170 ml mléka, pak plamen stáhněte na minimum. V misce smíchejte asi 50 ml mléka s kukuřičným škrobem a za stálého šlehání metličkou vmíchejte škrobovou kašičku do horkého mléka.

Krok 3: Kakao s cukrem smíchejte s trochou horkého mléka na hustější směs a za stálého šlehání opatrně vmíchejte do horkého mléka v kastrolku, přidejte nalámanou čokoládu a ještě asi 2–3 minuty metličkou prošlehávejte, dokud není čokoláda dokonale krémová, hladká a bez hrudek.

☕️ Poznámka

Italové horkou čokoládu servírují v šálcích na , díky hutnosti bude tohle množství stačit i vám

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 854,95 kJ
Bílkoviny9,2 g
Tuky22,24 g
Sacharidy48,81 g
0,13 g
SAFA12,39 g
Vláknina7,27 g
Cukry40,44 g

https://www.prozeny.cz/clanek/italska-kremova-horka-cokolada-53725




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *