🍽️ Množství: 16 muffinů
🍪 Popis
Svačinka po hrabání listů. Dnes to venku šlo, ale jinak už se zdá, že zima pomalu přebírá žezlo. Stromy téměř bez listů a v Krkonoších první prašan.
Muffinky jsou bezlepkové a bez cukru, dají se upravit i na veganské. Ovocná těsta mi často spadnou….aspoň se nabídl prostor k náplni a ozdobě. Líbí se to dětem a ještě raději je pak mlsají 😉
🍓 Ingredience
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek nebo ovesných vloček
- 2 hrnky kukuřičné mouky
- prášek do pečiva s vinným kamenem
- 2/3 hrnku rýžového mléka
- 1/3 hrnku olivového oleje
- 1/2 ananasu
- 6 datlí nebo asi 1/3 hrnku třtinového cukru
- 2 vejce (nebo 2 lžíce chia semínek smíchané s 6 lžícemi vody)
- jogurt nebo nějaká rostlinná alternativa
- mražené ovoce
- jedlé květy nebo bylinky
🥘 Postup přípravy
Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohromady. Nalijeme do vymazaných formiček na muffiny nebo s košíčky na muffiny. Pečeme je při 200°C 30 minut, podle toho jak je chcete mít vypečené 😉 Pokud vám po upečení spadnou jako mě, ozdobte je jogurtem nebo nějakou rostlinnou alternativou, mraženým ovocem a jedlými květy nebo bylinkami.








Napsat komentář