🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Italská klasika vás dostane jednoduchostí a příjemnou chutí. Ančovičky jsou základem mnoha italských receptů právě pro svoji výraznou chuť.
🍓 Ingredience
- 3 stroužky česneku
- 10 cherry rajčátek
- 2 lžíce nasekané bazalky
- sůl
- 400 g těstovin linguine
- 4 filátka ančoviček
- 1 červená chilli paprička
- 1 hrst oliv
- extra panenský olivový olej
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny na skus. Mezitím rozehřejte v pánvi olivový olej, na kterém orestujte na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájené ančovičky a chilli papričku zbavenou semínek.
Krok 2: Jakmile vše chytne lehce zlatavou barvu, přidejte cherry rajčátka, olivy, osolte a 5 minut zvolna opékejte. Pak promíchejte se slitými těstovinami a přidejte nasekanou bazalku. Dle chuti dosolte a podávejte.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/ancovickove-linguine-42783








Napsat komentář