🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Crostini, , … Jaké zvolíte a jak je opečete, je zcela na vás! můžete podávat čerstvý, opéct nasucho v toustovači nebo potřený olejem na grilovací pánvi, jako jsme to udělali my. Prim tu hraje kombinace čerstvého sýra a kvalitních oliv!

🍓 Ingredience

  • 1 ciabatta
  • olivový na potření

NA SÝROVOU POMAZÁNKU

  • 100 g
  • 120 g čerstvého kozího sýra
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

NA OLIVOVOU TAPENÁDU

  • hrnek zelených oliv, vypeckovaných hrnek oliv kalamata, vypeckovaných
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce lístků rozmarýnu, nasekaných nadrobno
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje

🥘 Postup přípravy

1 Ciabattu nakrájejte na plátky, potřete olejem a opečte na grilu či grilovací pánvi.

2 Na sýrovou pomazánku promíchejte mascarpone s kozím sýrem a citronovou kůrou. Dejte do servírovací misky.

3 Olivy rozmixujte v robotu s , rozmarýnem a olivovým olejem na hrubou pastu. Přemístěte do servírovací misky. Podávejte s opečeným chlebem a sýrem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *