🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Římské jaro by bez téhle pochoutky snad vůbec nemohlo nastat!
🍓 Ingredience
- 4–8 artyčoků, podle velikosti
- 4 lžíce olivového oleje
- 8 stroužků česneku, nakrájených
- 200 ml bílého vína
- 200 ml zeleninového vývaru
- hrst čerstvé hladkolisté petrželky
🥘 Postup přípravy
1. Artyčoky zbavte špičky i většiny vnějších lístků a vydlabejte je. Kousky stopky oloupejte, nejlépe škrabkou na brambory. V pánvi rozehřejte olivový olej a artyčoky na něm zprudka osmahněte řezem dolů. Trochu je při smažení zploštěte, aby se částečně rozevřely.
2. Přisypte kousky česneku a rovněž osmahněte. Podlijte vínem i vývarem a pod pokličkou poduste asi čtvrt hodiny, aby artyčoky zkřehly. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/artycoky-v-panvi-po-rimsku








Napsat komentář