Artyčoky v pánvi po římsku

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Římské jaro by bez téhle pochoutky snad vůbec nemohlo nastat!

🍓 Ingredience

  • 4–8 artyčoků, podle velikosti
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 8 stroužků česneku, nakrájených
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • hrst čerstvé hladkolisté petrželky

🥘 Postup přípravy

1. Artyčoky zbavte špičky i většiny vnějších lístků a vydlabejte je. Kousky stopky oloupejte, nejlépe škrabkou na . V pánvi rozehřejte a artyčoky na něm zprudka osmahněte řezem dolů. Trochu je při smažení zploštěte, aby se částečně rozevřely.

2. Přisypte kousky česneku a rovněž osmahněte. Podlijte vínem i vývarem a pod pokličkou poduste asi čtvrt hodiny, aby artyčoky zkřehly. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *