🍪 Popis
Dnešní recept z kuchyně našich prababiček je jako stvořený pro milovníky všech závitků. Že se krása skrývá v jednoduchosti a mísení příliš mnoha chutí nemůže dopadnout dobře, věděly kuchařky odjakživa. A babiččina roštěná je toho důkazem.
🍓 Ingredience
- 500 g zadního hovězího masa
- sůl
- pepř
- trochu sádla
- 2 vejce
- 250 g rýže
- 25 g sušených hub
- 100 g kořenové zeleniny
- 50 g cibule
- bobkový list
- 1 kulička nového koření
- několik kuliček pepře
- 70 g másla
- 80 g hladké mouky
- trochu smetany
- citronová šťáva
🥘 Postup přípravy
Z masa nakrájejte plátky, naklepejte je, osolte opepřete. Na sádle usmažte míchaná vajíčka, přidejte vařenou rýži a nasekané vařené houby a promíchejte. Na každý plátek masa dejte díl rýžové směsí, zaviňte a zavažte nití. Na tuku osmahněte kořenovou zeleninu, přidejte nakrájenou cibuli a usmažte dorůžova. Vložte závitky, lehce opečte, zalijte, přidejte koření a pod pokličkou duste do měkka. Hotové závitky vyjměte. Šťávu zahustěte světlou jíškou a povařte. Před dokončením přidejte smetanu, krátce povařte a dochuťte solí a citronovou šťávou. Omáčku přeceďte. Podávejte s houskovým knedlíkem.








Napsat komentář