🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 55 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 FORMU NA BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK 22 × 8 CM
🍪 Popis
Špaldová mouka, jablko, banány a cukru jenom tolik, aby se neřeklo… Vláčný a šťavnatý banánový chlebíček je skvělý, i když obsahuje samé zdravé suroviny. A tak si tečku v podobě té nejlepší čokoládové polevy s arašídovým máslem rozhodně zaslouží.
🍓 Ingredience
- 250 g hladké špaldové mouky
- 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 špetka soli
- 4 banány
- 120 g másla
- 40 g cukru krupice
- 100 ml jablečného džusu
- 1 jablko
NA POLEVU
- 150 ml 33% smetany ke šlehání
- 100 g mléčné čokolády
- 4 lžíce arašídového másla
🥘 Postup přípravy
Formu na chlebíček vyložte papírem na pečení a předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, sodou a solí a sypké suroviny ještě promíchejte metličkou.
Ve druhé míse rozmačkejte vidličkou opravdu zralé banány, přidejte cukr, změklé máslo a jablečný džus a směs rozmixujte dohladka. Jablko oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte do banánové směsi.
Do vlhké směsi postupně vmíchejte sypké suroviny. Postačí, když se mouka provlhčí, těsto nemusíte nijak zvlášť šlehat. Těsto vlijte do formy a pečte v předehřáté troubě 45–55 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá. Upečený chlebíček nechte zcela vychladnout a přelijte polevou.
Na polevu přiveďte v rendlíku smetanu téměř k varu, přidejte nalámanou čokoládu a arašídové máslo a nechte minutku postát. Poté vymíchejte hladkou polevu a přelijte chlebíček. Nechte v lednici odležet do druhého dne.
☕️ Poznámka
Tip: Do těsta můžete přidat i hrst nahrubo nasekaných oříšků, čokolády nebo sušeného ovoce
Tip: Pokud použijete do polevy celý kelímek smetany, bude krémovější a zbytek vám poslouží jako skvělá čokoládová pomazánka.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:








Napsat komentář