Banánový chlebíček s polevou z čokolády a arašídového másla

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 55 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 FORMU NA BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK 22 × 8 CM

🍪 Popis

, , banány a cukru jenom tolik, aby se neřeklo… Vláčný a šťavnatý banánový chlebíček je skvělý, i když obsahuje samé zdravé suroviny. A tak si tečku v podobě té nejlepší čokoládové polevy s arašídovým máslem rozhodně zaslouží.

🍓 Ingredience

  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 4 banány
  • 120 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 100 ml jablečného džusu
  • 1 jablko

NA POLEVU

  • 150 ml 33% smetany ke šlehání
  • 100 g mléčné čokolády
  • 4 lžíce arašídového másla

🥘 Postup přípravy

Formu na chlebíček vyložte papírem na pečení a předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, sodou a solí a sypké suroviny ještě promíchejte metličkou.

Ve druhé míse rozmačkejte vidličkou opravdu zralé banány, přidejte , změklé máslo a jablečný a směs rozmixujte dohladka. Jablko oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte do banánové směsi.

Do vlhké směsi postupně vmíchejte sypké suroviny. Postačí, když se mouka provlhčí, těsto nemusíte nijak zvlášť šlehat. Těsto vlijte do formy a pečte v předehřáté troubě 45–55 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá. Upečený chlebíček nechte zcela vychladnout a přelijte polevou.

Na polevu přiveďte v rendlíku smetanu téměř k varu, přidejte nalámanou čokoládu a a nechte minutku postát. Poté vymíchejte hladkou polevu a přelijte chlebíček. Nechte v lednici odležet do druhého dne.

☕️ Poznámka

Tip: Do těsta můžete přidat i hrst nahrubo nasekaných oříšků, čokolády nebo sušeného

Tip: Pokud použijete do polevy celý kelímek smetany, bude krémovější a zbytek vám poslouží jako skvělá čokoládová pomazánka.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *