🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 450 ml
🍪 Popis
Těšte se na sladký ocet, podobný balzamikovému. Bezinky je důležité povařit, protože zasyrova jsou mírně jedovaté.
🍓 Ingredience
- 200 g bezinek, bez stopek a listů
- 350 ml bílého vinného octa
- 100 g krupicového cukru
🥘 Postup přípravy
1 Bobule nasypte do sterilizované zavařovací sklenice a mírně je podrťte velkou vařečkou či jiným vhodným nástrojem. Vlijte ocet, uzavřete a nechte v chladničce louhovat 3–4 dny.
2 Pak směs ze sklenice nalijte do rendlíku, vsypte cukr a zvolna přiveďte k varu. Mírně vařte 5 minut, cukr by se měl rozpustit. Slijte přes sítko do čisté sterilizované lahve a uchovávejte v chladu.








Napsat komentář