Bezinkový ocet


🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 450 ml

🍪 Popis

Těšte se na sladký , podobný balzamikovému. je důležité povařit, protože zasyrova jsou mírně jedovaté.

🍓 Ingredience

  • 200 g bezinek, bez stopek a listů
  • 350 ml bílého vinného octa
  • 100 g krupicového cukru

🥘 Postup přípravy

1 Bobule nasypte do sterilizované a mírně je podrťte velkou vařečkou či jiným vhodným nástrojem. Vlijte ocet, uzavřete a nechte v chladničce louhovat 3–4 dny.

2 Pak směs ze sklenice nalijte do rendlíku, vsypte a zvolna přiveďte k varu. Mírně vařte 5 minut, cukr by se měl rozpustit. Slijte přes sítko do čisté sterilizované lahve a uchovávejte v chladu.

☕️ Poznámka

https://www.apetitonline.cz/recept/bezinkovy-ocet




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *