Bezlepkové citronové řezy z mandlové a kokosové mouky s javorovým sirupem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 9 porcí

🍪 Popis

🍓 Ingredience

Základ:

  • 150 g mandlové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 50 ml javorového sirupu
  • 80 ml kokosového oleje
  • 1 špetka soli

Krém:

  • 4 vejce
  • (ze 2 Tesco Bio ů)
  • 1 lžička citronu (čerstvé citronové kůry)
  • 100 ml javorového sirupu
  • 1 lžíce kokosové mouky

🥘 Postup přípravy

1
V misce mícháme všechny suroviny na základ, dokud nebudou dobře spojené. Prsty vtlačíme na dno menšího plechu 20 × 20 cm a pečeme 15 minut v předem rozehřáté troubě při 180 °C.
2
Mezitím vyšleháme vajíčka s ostatními surovinami na krém kromě kokosové mouky. Nakonec přidáme prosátou kokosovou mouku. Šleháme dohladka.
3
Když se základ upeče, ihned na něj nalijeme krém. Snížíme teplotu v troubě na 165 °C a pečeme cca 20 minut. Krém nebude úplně pevný, bude mít konzistenci pudinku.
4
Necháme 30 minut vychladnout při pokojové teplotě, pak přemístíme do lednice na minimálně 3 hodiny a servírujeme.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

254,747 kcal.




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *